cq5damthumbnailcropped750422-1

11 ФЕВРУАРИ - 28 СВЕТОВЕН ДЕН НА БОЛНИТЕ

От 3ти февруари в енорията ни започна да функционира дом за домашни грижи към Каритас Русе. Ако има нуждаещи се хора, болни или на легло, нека бъде уведомен енорийският свещеник, за да се посещават с тайнствата и съответната медицинска помощ. 

През настоящата седмица честваме следните празници и литургични възпоминания:

  • 11.02 (вторник) – Дева Мария от Лурд, възп., Световен ден на болните;
  • 14.02 (петък) – Св. Св. Кирил и Методи, Покровители на Европа, празник. 

На 11ти февруари литургията от 18:00 ч. ще бъде отслужена от о. Ремо Гамбакорта от с. Малчика. По случай 28 Световен ден на болните след литургията свещеникът ще даде тайнството маслосвещение на всички, които желаят, дори и да не са болни. На този ден е предвидена пълна индулгенция за онези, които участват в литургията и приемат тайнството маслосвещение. 

Празникът на енория Свищов – Св. Св. Кирил и Методи, ще се проведе в събота 15ти февруари от 10:30 ч. Който иска да участва и да пътува до Свищов нека да се свърже с енорийския ни свещеник. 

Организираме молитвено-библийна група в енорията. Няколко човека вече отекнаха на призива. Който иска да се включи, нека се свърже с енорийския свещеник. Срещите се провеждат всеки четвъртък след Светата Евхаристия. По същото време се срещат и младежите в нашата енория, организирани от о. Ярослав. Нека да не оставаме безразлични спрямо всяко едно мероприятие, което се провежда в храма и да се включваме активно. 

Продължава благославянето на домовете в нашата енория. Който има желание, нека да се свърже с енорийския свещеник. 

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица! 

pax

о. Венци Николов OFMConv.