1361955214

През настоящата седмица честваме следните празници и литургични възпоминания:

  • събота 22.02 – ПРЕСТОЛ НА СВЕТИ ПЕТЪР - празник. 

От 3ти февруари в енорията ни започна да функционира дом за домашни грижи към Каритас Русе. Ако има нуждаещи се хора, болни или на легло, нека бъде уведомен енорийският свещеник, за да се посещават с тайнствата и съответната медицинска помощ. Напомняме за „Милосърдната кошница“, която е актуална по всяко време, а не само покрай Рождество Христово, в която всеки може да остави хранителни продукти – варива, зеленчуци, плодове, олио, брашно и т.н. Доброволци на Каритас Плевен периодично ще даряват събраните продукти на семейства, които живеят в бедност и недостигът на храна е ежедневие. Може да се включите и вие като дарите средства в кутийката при входа на храма, предназначена за бедни семейства, преди всичко за закупуване на необходими лекарства и консумативи за тях. В дните 19-20 февруари в нашата енория ще се проведе национална среща на Каритас. 

Организираме молитвено-библийна група в енорията. Няколко човека вече отекнаха на призива. Който иска да се включи, нека се свърже с енорийския свещеник. Срещите се провеждат всеки четвъртък след Светата Евхаристия. По същото време се срещат и младежите в нашата енория, организирани от о. Ярослав. Нека да не оставаме безразлични спрямо всяко едно мероприятие, което се провежда в храма и да се включваме активно. 

Благославянето на домовете в нашата енория приключва в неделята преди Пепеляна Сряда. Който има желание още, нека да се свърже с енорийския свещеник. 

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица! 

 pax

о. Венци Николов OFMConv.