-2

Н.В.Пр. монс. Петко Христов и духовенството на Католическа Никополска епархия имат удоволствието да ви поканят на симпозиум на тема: „Дева Мария Майка на Църквата“, който ще се проведе на 15 юни в епархийното светилище „Дева Мария от Фатима“ в гр. Плевен. Мероприятието започва със Света Евхаристия от 10:00 ч. 

Месец юни е посветен на Пресветото Сърце Исусово. По този повод след всички литургии ще бъде отслужвана набожност – обожаване на Светото причастие, литания към Пресветото Сърце Исусово и посвещаване на човешкия род. 

Тези дни излезе от печат първия брой на списание „Ave Maria”, чиито редактор е о. Ярослав Барткиевич. Списанието ще е двумесечник, има евангелизационен характер и ще се разпространява на територията на нашата епархия. 

Идната неделя 9 юни е Петдесятница. По тази причина събота 8 юни след Литургията от 18:00 ч. каним всички желаещи на бдение до 21:00 ч. и възможност за изповед, студенти, млади, възрастни, по особен начин младежите, за да се подготвим по подобаващ начин за слизането на Свети Дух. 

Bих искал да информирам, че със съгласието на провинциалния ни настоятел отец Виеслав Пижио, Н.В.Пр.монс. Петко Христов, на 20 май 2019 г. подписа декрет, с който назначава отец Ириней Микос за екзорсист в нашата епархия "Никополис ад Иструм". Призовавам ви да се молите за отец Ириней и за неговата служба. Пожелаваме му Божията благодат постоянно да го придружава, Господ да го благославя и да му дава своя мир! 

За всички участници в Живата Броеница, от 1 юни всяка роза има нови намерения за настоящия месец. 

Организираме поклонничество до Полша от в дните 12-21 октомври. Програмата може да се намери на сайта и на фейсбук страницата на енорията ни. Цената по обменния курс е 730 лв. Записване до 20.06.2019 г. или до изчерпване на местата при внасяне на капаро в размер на 350 лв. В цената са включени: Транспорт с автобус, медицинска застраховка, настаняване и нощувки, 3 хранения на ден, входни такси, водачи (екскурзоводи) на български език. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Бих искал да изразя огромната си благодарност към г-жа Анелия Петрова, за труда който тя положи в преписването майската набожност на тема: „На училище при Дева Мария“, - кратки размишления четива за месец май, събрани от отец Лино Драганов през 1971 г. Благодарение на този труд имаме вече сборник от текстове за майска набожност. 

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица! 

о. Венци Николов OFMConv.