1. През тази седмица, в сряда започваме великия пост. На този ден ще отслужим две литургии, в 10:00 и 18:00 часа. По време на светата литургия ще поръсим главите си с пепел, който символизира покаяние. На този ден сме задължени да спазваме строг пост.  
  1. Великия пост е исключително важен период в нашия духовен живот. Бог ни дава това време за нашето покаяние и обръщане. През великия пост поканени сме да поднесем на Бога някаква жертвичка, затова вземаме решение от какво искаме да се откажем или върху какво измерение от нашия живот искаме по-усирдно да работим. През великия пост не бива да се участва в дискотеки, да се организира шумни празненства. Това време да е изпълнено с молитва, съсредоточение. 
  1. Започвайки великия пост да пристъпим към светата изповед. Изповедта ще ни помогне по-добре да преживеем времето за нашето покаяние. 
  1. Всеки петък от 17:30 ч. ще размишляваме върху страданието Господне участвайки в кръстния път. 
  1. В църквата ще бъде изложена кутия, в която ще можем да сложим нашата милостиния. Събраните средства ще предадем на нуждаещите се. Също така ще поставим кошница в която ще събираме храната за бедни. Нека да се включим чрез милосърдните си дела.           

    JMB