1. На 1 ноември - в сряда Тържество на „Всички Светци” и ден на народните будители. В този ден Светата Литургия в Плевен ще се отслужи от 18.00 часа, а в Асеново от 30 часа.
  1. От 1-8 ноември можем да получим Пълно опрощение, което в тези дни подаряваме като нашата помощ за починалите. Условията са: изповед, посещение на гробищата, молитва за умрелите и молитва според намерения на папата: Отче наш.., Радвай се благодатна… и вярвам в Бога.
  1. На 2 ноември, в четвъртък, възпоменание на покойните - задушница. Светата Литургия в Плевен ще се отслужи от 18.00 часа, а в Асеново от 11.00 часа на гробищата.
  2. На 11 ноември - събота в Епархийното Светилище в Белене ще имаме Празник на блажените мъченици Евгений Босилков, Павел, Камен и Йосафат. Светата Литургия от 00 часа ще отслужи Монс. Страхил.
  1. Всеки петък след Светата Литургия от 18.00 ч. среща: на „Бълейския Кръг”. Заповядайте!
  1. Всички сме отговорни да се молим за починалите, особено през месец ноември. Те очакват от нас този молитвен подарък, чрез който по-бързо ще могат да се срещнат с Бога в небето. Можете да записвате да се отслужват Литургии за вашите близки починали, преди или след Светата Литургията.
  1. Също така, ще се молим за починалите от нашите семейства през месец ноември, във всяка неделя и в четвъртък, 15 мин. преди Светата Литургия.

             Желаем Ви благословена неделя и седмица!

                                                                        о. Евгений Ружански

                                                                      Енорийски свещеник