1. Днес IV Пасхална Неделя, неделя на Добрия Пастир - световен ден на молитва за свещенически и монашески звания.  

2. Започнахме месец май, посветен на Божията Майка, Дева Мария. През целия месец май след Светата Литургия отслужваме Майски набожности.

3. На 11 май възпоменание на св. Кирил и Методий равноапостоли.

4. На 14 май - събота в нашето Светилище в Плевен  ще честваме храмов празник на Дева Мария от Фатима. Тържествената Литургия ще бъде отслужена от 11.00 ч, председателствана от Монс. Страхил Каваленов, Никополски Епископ. По време на Светата Литургия трима младежи от нашата енория ще приемат тайнството Миропомазание.

5. На 14 май от 11.00 часа на центъра в Плевен, нашите студенти от VI курс, ще получат своите дипломи. Който би искал, след Светата Литургия от 11.00 часа да участва в тяхната церемония тогава може да ги зарадва със своето присъствие. Заради  този повод, от мое име, и от името на о. Иреней и всички енорияши искам да изразя една голяма благодарност на всичките студенти, (от различни държави), които посещават нашето светилище. По един особен начин благодаря на студентите, които в събота ще получат своите дипломи и ще напуснат България. Благодарим Ви, че бяхте с нас 6 години, за всякаква помощ и преди всичко за вашето прекрасно свидетелство на вярата. Нека Добрия Бог да Ви благослови! 

6. На 29 май е Празника Възнесение Господне и децата от нашата енория ще приемат тайнството Първо Причастие.

7. След тази Литургия да останат младежите - кандидатите за Миропомазание.

Желаем Би благословена неделя и седмица!

о. Евгений Ружански

Енорийски свещеник