1. Днеска преживяваме III Пасхална Неделя.  

2. От днес започваме месец май, посветен на Божията Майка, Дева Мария. През целия месец май, всеки ден, започвайки от днес, след Светата Литургия ще имаме Майски набожности.

3. Утре възпоменание на св. Атанасий епископ и църковен учител.  Да не забравяме в нашите молитви за Бр. Атанасий, който в този ден ще чества своя имен ден. Утре няма да има Литургия.

4. На 3 май - вторник ще имаме празник на св. Филип и Яков Апостоли.

5. На 14 май - събота в нашето Светилище в Плевен  ще честваме храмов празник на Дева Мария от Фатима. Тържествената Литургия ще бъде отслужена от 11.00 ч, председателствана от Монс. Страхил Каваленов, Никополски Епископ. По време на Светата Литургия трима младежи от нашата енория ще приемат тайнството Миропомазание.

6. На 29 май, на Празника Възнесение Господне децата от нашата енория ще приемат тайнството Първо Причастие.

7. На 6 май - петък, Гергьовден – ден на храбростта.

8. Тази седмица ще имаме първи четвъртък, първи петък и първа събота на месеца. Особено в нашето Светилище в Плевен да участваме в тези набожности, за да можем чрез покровителството на Дева Мария от Фатима да изпросим от Бога обилни благодати и дарове за нас, за нашите семейства и за целия свят. 

9. След тази Литургия да останат за вероучение младежи за Миропомазание.

10. На 7 май о. дк. Максимилян заминава за Полша и там на 14 май тази година в гр. Лодз ще бъде ръкоположен за свещеник. Благодарим на о. Максимилиян за това, че беше с нас, в нашата енория в Плевен през последните седмици и му желаем, да е жив и здрав, Господ да го благослови и след ръкоположението, вече като свещеник да се върне в Плевен и с голяма радост да служи на Бога и на поверените му хора. На добър час о. Максимилиян.

 Желаем Би благословена неделя и седмица!   

                                                                                                                                                                                                                                   о. Евгений Ружански   

                                 Енорийски свещеник