maksymilian-kolbe-f3081a480bd8be750000

  1. По случай 100 – годишния юбилей от свещеническото ръкоположение на св. Максимилиян Колбе и отслужената от него първа литургия, нашата францисканска и енорийска общност в гр. Плевен би желала да ви покани на тържествена Евхаристия в събота 28 април от 11:00 ч. в епархийното светилище „Дева Мария от Фатима“ в гр. Плевен, както и на скромен францискански обяд. Заповядайте!
  2. В сряда 25 април няма да има света евхаристия от 10:00 ч., понеже ще бъдем на духовни упражнения.
  3. Напомняме на всички семейства, че организираме почивка с деца на море в Бургас при отците капуцини от 7 до 12 август. Желаещите да се запишат при енорийския свещеник.
  4. През изминалата седмица не успяхме да започнем ремонта на покрива на манастира, поради заетостта на фирмата изпълнител, но през настоящата седмица ще започнем.
  5. Относно промяната на презвитерума в нашата църква, през тези дни заедно с художници и хора разбиращи от сакрална архитектура изработихме план и очакваме предложения за изгледа, както и финансови оферти. Олтарът, амвонът, дарохранителницата, кръщелната купел и поставката за пасхалната свещ ще бъдат изградени от светла травертина.

 На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица!

 o. Венци Николов