1. Днеска преживяваме „Връбница”. Възпоменаваме тържественото влизане на Исус в Йерусалим.

Започваме Великата Седмица и ще преживяваме Големите Тайни, които Исус е извършил за нас: страдал, умрял и възкръснал, за да ни спаси.

2. На Велика Сряда заедно с Епископ Страхил в Русе, ще служим Светата Литургия, по време на която ще се осветят маслата. В Плевен, в сряда ще отслужим Светата Литургия от 18.00 ч. 

3. На Великия Четвъртък от 19.00 часа ще отслужим Тържествена Литургия на Тайната Вечеря, по време на която Исус установи Тайнствата: Свещенство и Света Евхаристия. На края на Литургията, Светото Причастие ще бъде преместено в Тъмница за обожаване.

4. На Великия Петък, от 19.00 часа ще имаме Тържествена Набожност на Господното страдание и след нея Кръстен път. Строг пост. 

5. Тържествената Литургия на Великата Събота ще отслужим от 20.00 ч. вечерта, започвайки от запалването на огъня извън църквата ни. На края на Светата Литургия ще благословим великденската храната.

6. В Неделя, на Възкресение Христово, ще отслужим две Литургии: първата от 11.00 часа и втората от 18.00 часа на английски език.

7. Приканвам всички за светата изповед, за да можем с чисто сърце да приемем Исус по време на Празниците.

8. Първата неделя, след Великден е неделя на Божието Милосърдие. Преди това Тържество, ще отслужим деветница на Божието Милосърдие, която ще започнем на Великия Петък. 

Желаем Ви благословена неделя и седмица!

о. Евгений Ружански

Енорийски свещеник