1. Преживявайки днес XI Обикновена Неделя, да се замислим върху Исусовите думи, с които Той се обръща и към нас. Както Той прати своите Апостоли да проповядват Добрата Новина, така и нас ни праща с тази мисия, да сме свидетели на неговото Евангелие, там където живеем и работим всеки ден.
  2. На 21 юни - сряда, възпоменание на св. Алойз Гонзага, монах.
  3. На 24 юни - събота, Тържество „Рождение на св. Иван Кръстител”.
  4. Преди две години Папа Франциск постанови да се празнува всяка година световният ден на бабите, дядовци и възрастните хора, в четвъртата Неделя на месец юли, около Празника на Свети Йоаким и света Ана, родителите на Дева Мария. Затова на 22 юли - събота, във Царев Брод, при Сестрите Бенедиктинки, по иницятива на Епископ Страхил, ще се състои среща на възрастните хора от нашия диоцез. Ако има желаещи възрастни хора от нашата енория, които искат да участват в тази среща нека да се запишат при о. Евгений.
  5. От около един месец, аз, заедно със нашите сестри на майка Тереза, всеки вторник започнахме посещения, пасторална дейност със затворници от плевенския затвор. Затова молим всеки един от Вас да ни придружавате с вашите молитви, за тази мисия.
  6. Следващата неделя, след Светата Литургия от 11.00 часа ще се състои среща на пасторален съвет.     

 Пожелаваме Ви спокойна и благословена неделя и седмица.

                                                                                                 о. Евгений Рожански

                                                                                                             Eнорийски свещеник