mariamagdalena-e1563691229278

  1. Днес преживяваме V неделя на Великия Пост.
  1. Следващата неделя, на 10 април честваме Връбница - Страдание Господне. Затова, моля, всички да си донесете върбови клонки, които ще осветим, преди Светата Литургия пред църквата и тържествено ще влезем в храма. Ще започнем страстната седмица. 
  1. Благодаря на всички Вас, за трайните хранителни продукти, които оставятe в „милосърдната кошница“, която се намира в предверието на нашата църква. 
  1. Благодаря на младежите от нашата енория (Българи и Индийци), за това, че подготвиха музикален клип, като молитва за мир в света, особено в Украйна. Този клип можем да намерим на YouTube: PRAYER FOR UKRAINE | AFCM Bulgaria. Това е едно прекрасно свидетелство на вярата и на съпричастност с украинския народ.  
  1. На 9 април – събота, в Храм „Св. Йосиф”, при отците капуцини в София ще се проведе младежка, подготвителна среща, за световен младежки ден с Папата, през 2023 година в град Лисабон. 
  1. След тази Литургия да останат за кратка среща родителите на децата, които тази година ще приемат Първо Причастие и Миропомазание. 
  1. Благодарим на о. дякон Максимилиян, за това, че от петък до днес включително, чрез Божието Слово, което ни проповядваше, ни помогна и подсказа как можем да се подготвим за идващите празници, за Възкресение Христово. 

Желаем Би благословена неделя и седмица!

о. Евгений Рожански

Eнорийски свещеник