WhatsApp-Image-2019-09-05-at-170041

На 24 ноември (неделя) в нашата енория ще гостува Провинциялният ни настоятел от Варшава – о. Виеслав Пижио. На литургията от 11:00 ч. ще благослови новите евангелисти на свода на храма, както и стотиците звездички, в присъствието на Генералния викарий на епархията монс. Страхил Каваленов. След литургията ще направим кратка почерка – среща с отеца Провинциял и монс. Каваленов. 

С отците в енорията и пасторалния съвет решихме,че е удачно да се учреди „Каритас“ в нашата енория. Всички желаещи да се включат нека да се свържат с отец Венци. През настоящата седмица ще се избере управителен съвет и директор на енорийския Каритас. 

На 16 Ноември от 11.00 ч. в конферентната зала на храма „Дева Мария от Фатима“ в град Плевен се проведе ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „АПОСТОЛИЧЕСКО ПОСЕЩЕНИЕ НА НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО ПАПА ФРАНЦИСК В БЪЛГАРИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ“, в присъствието на Негово Превъзходителство Монсиньор Анселмо Гуидо ПЕКОРАРИ, Апостолически Нунций в България и Северна Македония; Франческа А.СКОРЦА, Местен Координатор за Апостолическото пътуване на Негово Светейшество Папа Франциск в България; о. Паул Бутнару, секретар на Апостолическата нунциатура в България; монс. Страхил Каваленов, Генерален Викарий на Никополска Епархия; г-н Васил Антов, народен представител в 44 Народно събрание, зам. председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека; представители на местната власт - АРХ. НЕВЯНА ИВАНЧЕВА, Заместник – кмет „Териториално развитие”; нашите събратя в свещенството, както и всички богопосветени, гости от различни енории от епархията и верни. 

През настоящата седмица честваме следните литургични възпоминания и празници:

  • вторник, 19.11 – бл. Саломеа, девица.
  • четвъртък, 21.11 Въведение Богородично.
  • петък, 22.11 св. Цецилия, девица и мъченица – покровителка на църковните хорове. 

През зимния сезон ще събираме средства за отопление на църквата. До входа на храма е поставена специално за това, подготвена касичка. 

На 20 ноември от 18:30 ч. в кафене „Бордо“ ще се проведе беседа-дискусия на тема „Вярност и лоялност – забравени добродетели?“, заедно с пасторът от Евангелско методистката епископална църква в Плевен о. Цветан Илиев. Всички са добре дошли! 

На 23 ноември (събота) енория Габрово чества своя храмов празник. Отец Венци е поканен за проповедник. Който желае да се включи в пътуването, може да се свърже с отеца. има още свободни места в буса. Тръгването е в 8:00 ч. 

През изминалата седмица се състоя енорийски съвет. Програмата ще бъде обявена следващата неделя. 

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица! 

 

о. Венци Николов OFMConv.