През изминалата седмица беше демонтирана рождествената сцена на площада пред общината. Установихме големия интерес към пещерата и се надяваме в бъдещи години отново да имаме възможността да пресъздадем витлеемската сцена. Благодарим на общината за позволението. Това е едно красиво свидетелство и подчертаване на истинския смисъл и същественото на коледните празници.

Въпреки, че фигурката на малкия Исус беше открадната два пъти, това не помрачи празничното настроение. Надяваме се тези, които са взели фигурките, да са го направили с набожна цел. Също така през последните дни бяха откраднати лампичките на елхата пред църквата. По тази причина трябваше да развалим коледната й украса.

Започнахме благославянето на домовете в нашата енория. Който желае нека да се консултира с енорийския свещеник за точната дата. 

Във връзка със започналите чествания на 370 годишнината от основаването на Никополска епархия и за да бъде единна нашата молитва през 2018 г. днес по време на литургията молим за починалите Епископи на епархията ни. През следващите недели ще молим за:

  • ІІ-та неделя за починалите свещеници и богопосветени хора;
  • ІІІ-та неделя за свещениците и сестрите, които действат в Епархията днес;
  • ІV-та неделя за всички миряни от Епархията; 

Благодарим на всички които се ангажираха в подготовката за рождествените празници и на всеки един от вас за присъствието и молитвата. 

Пожелаваме на всички новата 2018 г. да бъде благословена и благодатна, изпълнена със радости и щастие. Нека молим Бог и през настоящата година да израстваме духовно и във светостта. 

На всички пожелаваме благословена седмица, приятна и спокойна неделя и вкусен обяд!

 

o. Венци Николов OFMconv.