Днес нашата фигура на Дева Мария от Фатима гостува в енорията в с. Трънчовица.

Месец юни е посветен на Пресветото Сърце Исусово, затова всеки ден след светата евхаристия ще обожаваме Светото причастие и ще молим Литанията към Пресветото Сърце Исусово и посвещаването на човешкия род.

По случай храмовия празник на енория „Пресвета Троица” в село Асеново, Общността на Малките Братя Конвентуалци и верните от енорията имат удоволствието да ви поканят на тържествена света Евхаристия, която ще бъде отслужена на 10 юни от 10:00 ч. в храма в с. Асеново, председателствана от Н.В.Пр. Петко Христов – Никополски епископ, с проповедник о. Яцек Чупински – ген. асистент на францисканците, отговарящ за Централна и източна Европа, както и на скромен обяд след общата молитва.

На 11 юни ще се проведе Миропомазание и Първо причастие. Също така ще има среща на енорийския съвет с генералния асистент на францисканците, отговарящ за Централна и Източна Европа и с монс. Петко Христов.

Във връзка с тържеството на 1 юли желаем да поднесем на кард. Леонардо Сандри от името на всички енориаши икона, изобразяваща явленията във Фатима. Изписването на иконата ще подготви худ. Атанас Атанасов.Стойността възлиза на 400 лв. Ако някой от вас желае да се включи в подаръка, не за кой да е а за префекта на конгрегацията, към който принадлежи нашата църква, подготвили сме касичка за тази цел.

На всички пожелаваме успешна и плодотворна седмица!

о. Венци Николов OFMConv.