На днешната неделя църквата чества тържественото влизане на Исус в Йерусалим. От днес започва Великата седмица наречена "Страстна". Литургиите през настоящите празници ще имат следния ред:

ПАСХАЛНО ТРИДНЕВИЕ 

Велики Четвъртък          18:00 ч.

Велики Петък                  18:00 ч.

Велика Събота                 20:00 ч.

Възкресение Христово   11:00 ч.;18:00 ч.

  

 

 

По случай 100-годишния юбилей от Фатимските явления, с подкрепата на нашия орден и фондация „Комунитас” излезе от печат нова брошура, посветена на посланието от Фатима. След светата литургия всеки от нас ще може да получи по един екземпляр.

Новите образи в нашия храм на св. Антон от Падуа и св. Йосиф от Купертино (патрон на студентите и учащите), дело на художника Атанас Атанасовще бъдат благословени тържествено след светата Евхаристия от 11:00 ч.

Желаем в близките дни да сформираме нови енорийски групи, а именно „Жива броеница”, „Рицарство на Непорочната” и „Библейска група”. Желаещите да участват в тях могат да се обърнат към някой от свещениците в енорията. Както вече е известно англоговорящи студенти се срещат всяка събота в нашата църква от 16:30 ч. и обожават Светото причастие. Ако някой от верните желае да се включи в това обожаване е добре дошъл.

На 12 април (сряда) от 19:00 ч. ще се проведе Великденски концерт "Musica sacra" - "Requiem" на В. А. Моцарт в изпълнение на ОХ "Гена Димитрова" и Плевенска филхармония. Диригент - Дейвид Цео - Южна Кореа, солисти - Боряна Бешева, Анелия Дечева, Любомир Дяковски, момчил Миланов. Вход свободен.

 

о. Венци Николов OFMConv.