Идната неделя е Връбница – тържественото влизане на Исус в Йерусалим, преди Неговите страдания, смърт и възкресение. Можем да се погрижим за палмови и върбови клонки за тържеството, но тук в църквата ще има осигурени такива за верните.

Желаем в близките дни да сформираме нови енорийски групи, а именно „Жива броеница”, „Рицарство на Непорочната” и „Библейска група”. Желаещите да участват в тях могат да се обърнат към някой от свещениците в енорията. Както вече е известно англоговорящи студенти се срещат всяка събота в нашата църква от 16:30 ч. и обожават Светото причастие. Ако някой от верните желае да се включи в това обожаване е добре дошъл.

На 6ми и 7ми април честваме дни на духовна обнова – Първи четвъртък и Първи петък на месеца.

На 8ми април (събота) ще се проведе епархийна среща за катехисти и младежи. О. Венци Николов OFMConv. ще проведе конференция на тема „Посланието от Фатима” – Желаещите от младежите над 16 годишна възраст могат да се запишат за участие.

Имаме нови образи на св. Антон от Падуа и св. Йосиф от Купертино (патрон на студентите и учащите), дело на художника Атанас Атанасов. На Връбница - 9 април, ще бъдат тържествено благословени.

По случай 100-годишния юбилей от Фатимските явления, с подкрепата на нашия орден и фондация „Комунитас” излезе от печат нова брошура, посветена на посланието от Фатима. Изданието на светилището „Дева Мариа от Фатима” в гр. Плевен е получило разрешение от монс. Петко Христов, Никополски епископ. Автора на текста е хабилитирания д-р о. Павел Вархол OFMConv., преподавател по теология в Полша. Илюстрациите в изданието са дело на художника Атанас Атанасов, чиито стенописи, картини и други дела днес можем да наблюдаваме в католическата църква в Плевен. Дизайнът и предпечатната подготовка извърши Диляна Елшишка. Надяваме се тази брошура да допринесе за по-голяма Божия слава, както и за славата на Майката Божия. Посланието, произтичащо от Фатима е актуално и днес – 100 години след явленията. ние сме отговорни пред Бог за разпространяването на Марийните думи и нейната набожност. Вземането в ръце на тази книга може да допринесе за по-добро и активно преживяване на фатимския юбилей, както и за наше лично освещаване. След светата литургия всеки от нас ще може да получи по един екземпляр.

От сряда 29 март в нашата енория започнахме ремонтни дейности на храма и вертикалната планировка около него. На фасадата и стените, както и на енорийския дом ще бъде поставена силиконова мазилка с височина от земята 0.7 м. Предвидили сме поставяне на тротоарни плочки на страничните площи откъм барата и помпената станция, както и извеждане на дъждовната вода от улуците далеч от стените на храма чрез тръби под земята.

 

 

о. Венци Николов OFMConv.