1. Днеска преживяваме четвърта постна неделя, така наречена неделя „Летаре” - неделя на радост.
  2. На 31.03 и 01.04 в София, в манастира на Сестрите Евхаристинки ще се проведе Национална младежка християнска среща. Темите, които ще бъдат представени, ще бъдат свързани и с подготовката за Световната младежка среща в Лисабон. Могат да участват в нея не само младежите, които ще ходят в Лисабон. Вече са записани 4 младежи от нашата енория. Който иска да участва в срещата в София може да се свърже с отец Евгений, най-късно до утре до обяд.
  3. Имаме милосърдна кошница, в която можете да оставяте трайни, хранителни продукти и в сравнително добро състояние дрехи, както за възрастни хора така и за деца, които заедно със г-жа Рени от Каритас и със нашите Сестри ще раздадем на бедни и нуждаещите се хора.
  4. Утре Тържество на св. Йосиф. Светата Литургия ще служим от 18.00 ч.
  5. На 25 март, събота Тържество Благовещение Господне - Международен Ден на святост на живота. Също така на този ден в Русе, един младеж от Полша, Патрик Болонски, който от над една година е в България, в Русе ще бъде ръкоположен за дякон. Да го поверяваме на Бога в нашите молитви.
  6. На 26 март - следващата неделя, в нашата енория в Плевен и в Асеново ще имаме поредна неделя на специална подготовка за Великден. Ще проповядва о. Венци от Раковски.
  7. Поклонничеството в Турция. От нашата енория в Плевен имаме 8 записани поклонници и 1 поклонник от Асеново. Доплащане - 800 лева до 31 март.

Желаем Би благословена неделя и седмица

о. Евгений Рожански

Eнорийски свещеник