Днес ще преживеем тържествено внасяне на реликвите на блажените деца от Фатима – Франциск и Яцинта Марто. Както всеки вторник отслужваме набожност към св. Антони от Падуа, така и всяка събота след евхаристията в 18:00 ч. ще отдаваме почит на реликвите на Франциск и Яцинта Марто и ще се молим за позитивен напредък на беатификационния процес на третия участник във фатимските явления – сестра Луция дос Сантос.

Понеделник 20 март е тържество на св. Йосиф, съпруг на Дева Мария. Ще отслужим света евхаристия в 18:00 ч. Ще се молим и за конгрегацията на сестрите йозефинки от гр. Белене.

Идната събота 25 март е тържеството Благовещение – световен ден на светостта на живота. Тогава се чества храмов празник на църквата в гр. Варна, която от Непорочно зачатие на Дева Мария се преименува на Благовещение чрез декрет на епископ Петко Христов от февруари месец настоящата година. Духовното осиновяване в нашата енория ще се проведе също така на този ден на евхаристията от 18:00 ч. Ще се молим за всички майки очакващи потомство.

През неделите на Постното време ще имаме различни проповедници, които ще ни въведат в атмосферата на покаяние и по-добро преживяване на страстите Христови както следва:

  • 26 март – о. Артур Пиза от нашия манастир в Раковски
  • 2 април – о. Збигнев Тенча от Бургас 

Всеки петък на Постното време ще отслужваме Кръстен път от 17:30 ч. преди евхаристията от 18:00 ч. За англоговорящите днес ще има кратък катехизис и възможност за изповед след светата литургия.

Идната неделя 26 март сменяме часа на лятно часово време с един час напред.

Напомняме на всички нуждата от въздържание по време на Великите пости.

о. Венци Николов OFMConv.