В понеделник 13 март честваме четвърта годишнина (2013) от понтификата на светия отец папа Франциск. Понеже няма евхаристия този ден, ще отслужим литургия за папата във вторник от 18:00 ч.

Идната неделя ще проповядва о. Патрик Виале от гр. Свищов, който мн добре владее английски език. Който има желание за изповед от англоговорящите може да се възползва. Също така след литургията в 11:00 ч. на 19ти март ще се проведе кратък катехизис за всички англоговорящи в залата под църквата.

Нашето светилище вече притежава реликвите на блажените деца от Фатима Франциск Марто и Яцинта Марто. Радваме се, че имаме възможността на притежаваме част от Фатима тук в нашата църква. Тези реликви са от втора степен и представляват части от първия ковчег, в който са били положени децата след смъртта си.
Папа Бенедикт XVI забрани разпространяването на части от тленните останки на светците като реликви. Тържественото внасяне на реликвите на децата в нашата църква ще се проведе на 19 mart (неделя) по време на светата евхаристия от 11:00 ч. След литургия ще им отдадем почит.

Подготвяме духовно осиновяване в нашата енория. Както беше споменато по-рано, който има желание да участва нека да предупреди някой от свещениците.

До края на месец март да се съберат снимки за нови енорийски табла, които ще представляват историята на църквата ни в снимки. Призоваваме всеки, който притежава такива снимки проявени или на компютъра да ги донесе в енорийската канцелария.

През неделите на Постното време ще имаме различни проповедници, които ще ни въведат в атмосферата на покаяние и по-добро преживяване на страстите Христови както следва:

19 март – о. Патрик Виале от Свищов

26 март – о. Артур Пиза от нашия манастир в Раковски

2 април – о. Збигнев Тенча от Бургас 

Всеки петък на Постното време ще отслужваме Кръстен път от 17:30 ч. преди евхаристията от 18:00 ч. За англоговорящите Кръстния път на английски ще бъде отслужван всяка неделя след евхаристията в 11:00 ч.

Тържеството на св. Йосиф, съпруг на Дева Мария ще се чества на 18 март в с. Бърдарски геран, а навсякъде другаде, както означено в литургичния календар на 20 март (понеделник).

Напомняме на всички нуждата от въздържание по време на Великите пости.

След последния благослов о. Ивелин Генов като новоръкоположен свещеник ще положи ръцете си върху главите на всеки от нас и ще ни благослови.

Пожелаваме на всички благословена и плодотворна седмица!

 

о. Венци Николов OFMConv.