matka

По случай храмовия празник на енория „Дева Мария от Фатима” общността на Малките Братя Конвентуалци

и верните от енорията в гр. Плевен имат удоволствието да Ви поканят

на тържествена света Евхаристия,

която ще бъде отслужена

на 16 май от 11:00 ч. в едноименния храм в гр. Плевен, председателствана от о. Страхил Каваленов – Ген. викарий, 

както и на скромна францисканска почерпка след общата молитва. 

Поради постепенното отпадане на някои мерки, свързани с безопастността на верните пред разпространяването на Covid-19, преставаме да излъчваме на живо литургиите и набожностите в светилището на профила ни във фейсбук. На живо можем да намерим връзка с нас по всяко време на сайта ни fatima-pleven.bg. Продължаваме да се стараем за подобряване на качеството на представяната информация. Напомняме, че тайнствата в храма, който не е бил затварян, се отслужват при отворени врата. Насърчаваме верните от нашата енория да започнат постепенното си завръщане в храма и преживяването на Евхаристията на живо, със запазване на съответните предпазни мерки. Напомняме за задължителното закриване на устата и носа на затворени публични места. 

На 13 май в чест на Дева Мария от Фатима подготвяме особена молитва, за която ще бъде съобщено своевременно, а за нея ще се подготвяме духовно с Деветница в  чест на Дева Мария, която ще започне на 4 май – понеделник. 

Месец май е посветен на Дева Мария. по този повод след всички литургии ще бъде отслужвана майска набожност – обожаване на Светото причастие, литания на Дева Мария и кратко размишление. 

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица! 

 

paxо. Венци Николов OFMConv.