0

Изразявам сърдечни благодарности на всички, които се включиха в рождествената програма в нашата енория! Преживяхме много красиви моменти с Исус Детенце и Светото семейство. Благодарим на всички, които се включиха и подпомогнаха „Празничния базар“ и „Милосърдната кошница“. Продуктите бяха раздадени на хората и допълнително бяха закупени хранителни продукти чрез ваучери и събрани средства. Останаха още средства за нуждаещите се. 

През изминалата седмица беше демонтирана рождествената пещера пред общината и складирана на определено място до следващото Рождество Христово. Благодарим за кмета на града г-н Георг Спартански, че ни даде отново възможността да изложим сцената на Рождеството в центъра на града. Надяваме се стотиците хора, които се наслаждаваха на прекрасната пещера да поддържат винаги в сърцата си огъня на тази Божествена любов от витлеемската ясла. 

На 6ти януари е тържеството Богоявление. Литургията ще бъде отслужена от 18:00 ч. Напомняме, че е задължителен празник за всички верни. 

От 7ми януари започва курс по английски език за начинаещи в енорията! Който желае нека да се свърже с о. Венци. 

Започнахме благославянето на домовете в нашата енория. Който има желание, нека да не чака до края на годината, а да се свърже с енорийския свещеник и уточнят точната дата. 

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица!

 pax

о. Венци Николов OFMConv.