viberimage2019-12-0511-07-12

През изминалата седмица успяхме да монтираме рождествената пещера в центъра на града, пред общината. Благодаря на онези, които се включиха в монтирането! Тази традиция е изключително важна и красива, както и уникално християнско свидетелство. Който има възможност нека да посети красивото пресъздаване на Рождество Христово.

Излязоха от печат новите стенни календари за 2020 г. за деца и възрастни, както и  брой 4 на „Аве Мария“. Можем да си закупим от църковния магазин. 

Благодарим на о. Патрик Виале за проповедта и му пожелаваме много духовни успехи и благодати в енория „Св.Св. Кирил и Методи“ в гр. Свищов. Идната неделя е трета от четирите недели на Предколедното време. Както и други години по същия начин и сега сме поканили различни проповедници, по особен начин и за англоговорящите посетители на нашето светилище както следва: 

15 декември – о. Яцек Вуйчик (Варна)

22 декември – монс. Паулу Бутнару (секретар на Светия Престол) 

 

През настоящата седмица честваме следните литургични празници и възпоминания:

- 9 декември – понеделник – НЕПОРОЧНО ЗАЧАТИЕ НА ДЕВА МАРИЯ. Литургията ще е от 18:00 ч..

- 13 декември – петък – св. Луция, д.м.

- 14 декември – събота – св. Иван от Кръста свещ. ц.уч. 

 

През зимния сезон ще събираме средства за отопление на църквата. До входа на храма е поставена специално за това, подготвена касичка. 

Вече избрахме членове и УС на „Каритас“ в нашата енория. Който иска може да се включи в дейностите, които ще извършваме като начало. Това са „Център за социални грижи“, „Празничен базар“ и „Милосърдната кошница“. По специално за „Милосърдната кошница“ всеки може да остави хранителни продукти – варива, зеленчуци, плодове, олио, брашно и т.н. доброволци на Каритас плевен периодично ще даряват събраните продукти на семейства, които живеят в бедност и недостигът на храна е ежедневие. Може да се включите и вие като дарите храна в поставената кошница или като ни изпратите информация за семейства, които се нуждаят от храна. „Празничният базар“ започна! Приканваме да си закупите от тук украса за идващите празници, ръчно изработена и с благотворителна цел, за хора в нужда. 

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица! 

 

pax

о. Венци Николов OFMConv.