Zeslanie-Ducha-Swietego

Н.В.Пр. монс. Петко Христов и духовенството на Католическа Никополска епархия имат удоволствието да ви поканят на симпозиум на тема: „Дева Мария Майка на Църквата“, който ще се проведе на 15 юни в епархийното светилище „Дева Мария от Фатима“ в гр. Плевен. Мероприятието започва от 10:00 ч. с благодарствена Света Евхаристия за посещението на папа Франциск в България. 

През настоящата седмица честваме следните литургични възпоминания и празници:

  • 06 (пон) – Дева Мария Майка на църквата – празник, ще се чества на 15.06 (съб);
  • 06 (вт) – св. Варнава ап., възпоминание;
  • 06 (четв) – св. Антоний от Падуа свещ и ц.уч., тържество

 

Идната неделя честваме тържество на Света троица, храмов празник в с. Асеново. Литургията ще бъде отслужена в 9:30 ч. 

Месец юни е посветен на Пресветото Сърце Исусово. По този повод след всички литургии ще бъде отслужвана набожност – обожаване на Светото причастие, литания към Пресветото Сърце Исусово и посвещаване на човешкия род. 

Организираме поклонничество до Полша от в дните 12-21 октомври. Програмата може да се намери на сайта и на фейсбук страницата на енорията ни. Цената по обменния курс е 730 лв. Записване до 20.06.2019 г. или до изчерпване на местата при внасяне на капаро в размер на 350 лв. В цената са включени: Транспорт с автобус, медицинска застраховка, настаняване и нощувки, 3 хранения на ден, входни такси, водачи (екскурзоводи) на български език. Цената не включва: разходи от личен характер. 

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица! 

о. Венци Николов OFMConv.