37886244151e6fbfe9eb3z

Заповядайте в нашата църква на концерт на оригинална ГОСПЪЛ МУЗИКА с Легендарните Инграметс и Шърман Холмс СПЕЦИАЛНО ОТ САЩ на 23 май от 19:00 ч., организиран от американското посолство. Вход свободен! На 21 май ще бъдат гости на Слави Трифонов.

На 16 май – четвъртък, се проведе съвещание на пасторалния съвет. Основната дискусия в присъствието на проф. Кирил Мескин и съпругата му бе съсредоточена върху поставянето на мраморните фигури на Дева Мария и децата пред църквата.  От името на всички в енорията, чиято собственик е на фигурите, ще възложа на проф. Кирил Мескин изработването на идеен проект, съобразен с мнението и оценката на енорията и започване на конкретни действия за поставянето им на общинска земя, съгласно местните закони. Ако проектът на отговаря на очакванията на собственика на фигурите, ще бъде поверен на друго лице, различно от автора на фигурите. Успоредно с това продължават усилията за закупуването на терена пред църквата и в последствие поставянето на фигурите върху църковна земя. На 17 юни продължаваме с боядисването на храма. 

С огромна радост имам честта да съобщя официално, че нашата францисканска общност и едновременно енорийска, ще се увеличи с още един човек, а именно това е познатия на всички бр. Атанази Сулик, който до 1 юли ще се принесе от Истамбул до Плевен.  Брат Атанази беше  дългогодишен мисионер в Бразилия, Италия и Турция, човек с огромен житейски стаж. Надяваме се да се чувства отлично в Плевен и да ни помага в духовното израстване всеки ден. 

Месец май е посветен на Дева Мария. По този повод след всички литургии ще бъде отслужвана майска набожност – обожаване на Светото причастие, литания на Дева Мария и кратко размишление. 

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица! 

о. Венци Николов OFMConv.