viber-image-2019-03-28--185251

От 24 март в неделен ден от 17:00 ч. не се отслужва Света литургия на български език. 

Всеки петък след Светата литургия се провежда Кръстен път, а за англоговорящите всяка неделя след литургията от 18:00 ч. Обръщаме внимание за нуждата от размишление върху Страданието Господне. До сега не се забелязва голям интерес към провеждането на тази молитва. Обръщаме се към всички енориаши, особено към младежите за дейно участие. 

При изхода от залата има касичка, която е предназначена за бедните и нуждаещите се от нашата енория. Можем да направим жест на милосърдие, помагайки материално на тези, които имат нужда. 

Заедно с живущите в комплекс „Мара Денчева“, блокове № 5-11 и 7а, изразяваме благодарност за вземането на позитивно решение за изграждането от Община Плевен на тротоарно осветление на пешеходната пътека, свързваща ул. Къкрина с бул. Христо Ботев. Пътеката е много удобна и подходяща за жителите в района. Въпреки това, този тротоар беше неосветен и това създаваше големи трудности на живущите. Сутрин рано и вечер късно придвижването беше много неприятно, дори опасно. Възрастни и деца бяха притеснени от тъмнината. Въпреки, че идва светлина от прожекторите на Католическата църква, тя не беше достатъчна. Благодарим също така на Веселин Цилев за възстановяването на осветлението пред църквата и създаването на ново трасе, както и на Илиян Начев за изработване на скобите за кутиите. 

През изминалата седмица издигнахме скелето в църквата, за което благодарим на Калин Георгиев за помощта. Имаме нужда от помощници за някои козметични ремонти преди идването на групата за боядисване на олтарната част като, свалянето на газовата система, преместването на позицията на прожекторите и шпакловане на всички неравности по стените. Молим за съдействие на мъжете от енорията.

През двете недели 31 март и 7 април о. Венци и о. Ириней няма да бъдат в Плевен. По тази причина всеки, който е заинтересуван по някакъв въпрос, нека да се свърже с о. Ярослав. 

През пролетната ваканция /1-7 април/ о. Ярослав организира излет за младежите и децата. Който е заинтересуван нека да се свърже с него. Подробностите за пътуването ще бъдат изяснени на катехизиса на 31 март. 

От 5 до 10 август ще се проведе ежегодната ваканция „С деца на море“ в Бургас за семействата от енорията ни и по особен начин за младежите и децата с придружител. Вече започна записването. Както се вижда през изминалите години, всички остават доволни и добре отпочинали след нея, а настроението за участниците е гарантирано. Тази година о. Ярослав ще води групата. Който има желание нека да се свърже с него или с енорийския свещеник о. Венци. 

В канцеларията са налични книгите „Приятели на Бога“ и „Нуждата от папа“. Който е поръчал може да си ги получи, а желаещите да си закупят могат да го направят. Също така получихме от звукозаписно студио с издател енория „Свети Лудвик“ гр. Пловдив диск с християнска музика „Възпейте песен нова“ в изпълнение на камерен състав при Общински хор „Гена Димитрова“ гр. Плевен. Който желае също може да си го закупи. 

След тази Евхаристия каним младежите на катехизис в зелената зала с о. Ярослав, децата в приемната с г-жа Анелия, а всички родители и желаещите кафе под навеса в двора. 

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица! 

о. Венци Николов OFMConv.