DSC4641

В понеделник 4.03 започваме ремонт на олтарното пространство, както бяхме споменали преди време. Въпросът беше повдигнат и на няколко енорийски съвета. Идеята е цялостно довършване на храма. Вече изнесохме каменните фигури навън и тази година ще бъдат поставени на зелената площ пред църквата. Изработихме нов триптих и го поставихме на тяхно място. Остава да бъде сменен пода в олтарното пространство и разширяване на стъпалата; да бъде изработен нов олтар и амвона; корекция в осветителните тела на храма; елиминирането на газовите отоплителни тела, поради вътрешното изгаряне и от тук, унищожаването на стенописите; поставяне на алтернативно отопление; цялостно боядисване на църквата с нови цветове.

 

Както всяка година по време на Великия пост каним различни проповедници, за да може всеки един от вас да се подготви по-добре за Възкресение Христово, така и тази година ще има такава възможност, както следва:

I (10.03) о. Яцек Вуйчик /възкресенец/ гр. Варна

II (17.03) о. Младен Плачков /мирски св./ гр. Раковски

III (24.03) о. Збигниев Тенча /капуцин/ гр. Бургас

IV (31.03) о. Патрик Вале /пасионист/ гр. Свищов

V (7.04) о. Донбор Жирва /салезианин/ гр. Ст. Загора

 

На 6 март е Пепеляна сряда – начало на Великите пости. Литургията ще бъде отслужена вечерта от 18:00 ч. с поръсване на главите с пепел. Всеки петък след светата литургия ще бъде провеждан Кръстен път, а за англоговорящите всяка неделя след литургията от 18:00 ч.

През целия Велик пост литургиите ще бъдат отслужвани в залата под църквата. 

Понеделник от 15:00 ч. каним всички желаещи, особено мъжете, да се включат в подготвителната дейност за предстоящите ремонти в храма. Ще трае около час. 

Заедно с пастора от Методистката църква Цветан Илиев, каним на 5 март (вторник) от 18:30 ч. всички желаещи на среща дискусия в кафе „Бордо“ на тема „Жената – бог или предмет“. 

През пролетната ваканция /1-7 април/ о. Ярослав организира излет за младежите и децата. Който е заинтересуван нека да се свърже с него. 

След тази Евхаристия каня младежите на катехизис в зелената зала с о. Ярослав, децата в приемната с г-жа Анелия, а всички родители и желаещите кафе долу в залата под църквата с о. Ириней. Желаещите да се запишат за литургията на папата в София могат да го направят след литургията в канцеларията. Ще бъда достъпен след литургията за други запитвания и проблеми. 

По случай националния празник и 141-та годишнина от освобождението на България днес ще се проведе от 18:30 ч. концерт-спектакъл на каскадата в центъра на града. 

Нека да се помолим Бог да благославя народа ни и земята ни: Боже, който ръководиш вселената с мъдрост и любов, чуй молитвата, която ти отправяме за нашата родина: стори да преуспяват справедливостта и единството и чрез честността на гражданите и мъдростта на управниците да се постигне истински напредък в мира. Амин. 

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица!

 

 о. Венци Николов OFMConv.