kazanie

Днес 24 февруари е последния ден за записване на всички желаещи да участват в Светата Евхаристия със Светия Отец папа Франциск в София на 5 май от 17:00 ч. на площад Батенберг, по време на апостолическото му посещение в България и Македония! През настоящите няколко недели, след като запишем желаещите, бих искал да се подготвим духовно за посещението на Светия отец папа Франциск в България. Затова всеки ден ще молим след литургиите специална молитва за мир, както и ще размишляваме през неделите върху различна тематика. 

Както всяка година по време на Великия пост каним различни проповедници, за да може всеки един от вас да се подготви по-добре за Възкресение Христово, така и тази година ще има такава възможност, както следва:

I (10.03) о. Яцек Вуйчик /възкресенец/ гр. Варна

II (17.03) о. Младен Плачков /мирски св./ гр. Раковски

III (24.03) о. Збигниев Тенча /капуцин/ гр. Бургас

IV (31.03) о. Патрик Вале /пасионист/ гр. Свищов

V (7.04) о. Донбор Жирва /салезианин/ гр. Ст. Загора

След тази Евхаристия каня младежите на катехизис в зелената зала с о. Ярослав, децата в приемната с г-жа Анелия, а всички родители и желаещите кафе долу в залата под църквата с о. Ириней. Желаещите да се запишат за литургията на папата в София могат да го направят след литургията в канцеларията. Ще бъда достъпен след литургията за други запитвания и проблеми.

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица!

о. Венци Николов OFMConv.