DSC8691 

Днешното тържество е Първа обикновена неделя през литургичната година и последния ден от Рождествения период. През настоящата седмица ще бъде демонтирана рождествената пещера пред общината и складирана на определено място до следващото Рождество Христово. Благодарим за кмета на града г-н Георг Спартански, че ни даде възможността да изложим сцената на Рождеството в центъра на града. Надяваме се стотиците хора, които се наслаждаваха на прекрасната пещера да поддържат винаги в сърцата си огъня на тази Божествена любов от витлеемската ясла. 

Започнахме благославянето на домовете в нашата енория. Който има желание, нека да не чака до края на годината, а да се свърже с енорийския свещеник и уточнят точната дата. 

От 18 до 25 януари е седмица за молитва за единство на християните. Както всяка година със събратята от Методистката църква, а защо не и с някои друг още, ще организираме молитвени срещи. Ще бъдат съобщени своевременно.

На 21 януари – понеделник, о. Ярослав М. Барткиевич празнува своя имен ден. Във връзка с това бих искал да поканя всички вас на 20 януари – неделя, на литургията от 11:00 ч. да се помолим за именника и почерпим за негово здраве. Също така на 20 януари празнува своя имен ден о. Асен. Ще се молим и за него и който иска ще може да го поздрави лично. 

Както беше съобщено по-рано, в дните 25-27 януари в енория „Свети Архангел Михаил“, гр. Раковски ще се проведе Национална Младежка Християнска Среща Панама - Секирово. Пристигането и настаняването ще бъде на 25.01 (петък) до 21:00 ч. Отпътуването ще се проведе на 27.01 (неделя) до 15:00 ч. Таксата участие е 15 лв. Нека гостите да носят спални чували или чаршафи със себе си. Програмата за срещата ще бъде съобщена след като бъде оповестена програмата за последни три дни на СМС Панама 2019 г. Който от младите от енорията ни иска да вземе участие в срещата, нека се свърже с о. Венци до 17.01. 

От 22 до 24 февруари 2019 г. в гр. Казанлък, при отците Салезиани, ще се проведе първата среща за младежи на възраст от 17 години с мото «Елате и вижте». Това е среща за младежи, които търсят своето звание. Който от младите от енорията ни иска да вземе участие в срещата, нека се свърже с о. Венци до 17.01. 

Във връзка с посещението на Св. Отец папа Франциск във България, през изминалата седмица успяхме да резервираме няколко автобуса за литургията в София и срещата на богупосветените и младите в гр. Раковски. Когато е известно колко пропуска можем да получим, ще започнем записването. 

През изминалата 2018 г. бяха отслужени следните тайнства в нашата енория: 

  • Кръщение: 10                                                   
  • Възраст до една година6              
  • Възраст от една до седем години - 1
  • Възраст над седем години - 3          
  • Миропомазание: 3 
  • Първо Причастие: 2 
  • Венчавки: 4                 
  • Между католици - 1
  • Смесен брак - 3

 

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица!  

о. Венци Николов OFMConv.