299620

През настоящата седмица честваме следните литургични празници и възпоминания:

- 29.11 – четвъртък – тържество на всички светци на францисканския орден.

- 30.11 – петък – празник на св. Андрей апостол.

 

На 29 ноември – четвъртък – започваме Деветница в чест на Непорочното Зачатие на Дева Мария (8 декември).

 

През настоящата седмица честваме ден на духовно обновление - Първа събота на месеца (1.12). Тогава ще проведем фатимската набожност и ще сменим тайните от Живата броеница. Също така каним всички семейства и всички желаещи на среща след литургията от 18:00 ч. на тема: „Нова литургична година – нови очаквания“ о. Ириней Микос.

 

Също така идната събота (1 декември) ще се проведе ПОДГОТВИТЕЛНА МОЛИТВЕНА МЛАДЕЖКА СРЕЩА В ДУХА НА ПАНАМА на - 1 декември (събота) в катедралния храм на Апостолическата екзархия „Успение Богородично“ в гр. София, където ще размишляваме върху думите от евангелието за тазгодишната подготовка за Панама:, както и върху синода на епископите, посветен на младежта. 

Програма:

10:00 ч. Пристигане на участниците

10:30 ч. Конференция на Н.В.Пр. монс. Христо Пройков върху решенията на синода на епископите, отнасящ се за младежите, провел се в Рим. Дискусия

11:30 ч.  Евхаристия

12:30 ч. Обяд, свободно време

13:30 ч. Конференция на о. Венцислав Николов OFMConv.: „Не бой се, Марийо, понеже ти намери благодат у Бога“ (Лук. 1:30)

14:00 ч.  Работа по групи

               Молитва в църквата (15-20 мин)

16:00 ч.  Край на срещата 

 

Миналата недела – 18 ноември се молихме по особен начин за всички жертви и пострадали в резултат от пътнотранспортни произшествия. Поради тази причина бихме искали на 9 декември да осветим всички превозни средства от нашата енория и всички шофьори. За това каним всеки един от вас да паркира колата си на алеята пред входа на църквата и след Светата литургия от 11:00 ч. ще бъдат осветени, както и белязани със емблематичен християнски знак „риба“, който о. Венци донесе след духовните упражнения от Непокаланув, градът основан от св. Максимилиян Колбе.

 

Идната неделя е първа от четирите недели на Предколедното време. Както и други години по същия начин и сега сме поканили различни проповедници, по особен начин и за англоговорящите посетители на нашето светилище както следва: 

2 декември – о. Патрик Виале (Свищов)

9 декември – о. Збигниев Тенча (Бургас)

16 декември –

23 декември – о. Ярослав Барткиевич

 

Излезе от печат нов фатимски календар за 2019 г., с тръптиха в главния олтар на храма ни, изобразяващ явленията във Фатима!

Proekt

 

 

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица!

  

о. Венци Николов OFMConv.