DSC7712

    

  1. През настоящата седмица честваме следните литургични възпоминания и празници:
  • вторник, 2.10 – св. Ангели пазители.
  • четвъртък, 4.10 – СВ. ФРАНЦИСК ОТ АСИЗИ, ДЯКОН И ОСНОВАТЕЛ НА ТРИ ОРДЕНА, празник. 
  1. На 3 октомври – сряда, в деня на честване смъртта на св. Франциск от Асизи, литургията ще бъде отслужена от 18:00 ч. с набожността „Транзитус“. 
  1. На 4 октомври е тържеството на св. Франциск от Асизи. Каним всички на тържествена евхаристия от 18:00 ч. След нея ще има скромна почерпка. На този ден, посещавайки францискански храм, можем да получим индулгенция – пълно опрощение. 
  1. Започна вече вероучението за деца и младежи, всяка неделя след литургията от 11:00 ч. Децата с г-жа Анелия Петрова и г-жа Райна Параскова, а младежите с някой от свещениците по същото време. 
  1. През настоящата седмица честваме дни на духовно обновление – Първи четвъртък, Първи петък и Първа събота на месеца. Напомняме на всички за нуждата от добра и дълбока изповед. На Първа събота ще сменяме тайните на Живата броеница. След литургия каним всички семейства от енорията на среща долу в залата под църквата. Темата ще бъде: „Семейството – домашна църква“. 
  1. Благославянето на новия триптих ще се проведе НА ТЪРЖЕСТВЕНА СВЕТА ЕВХАРИСТИЯ, КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ОТСЛУЖЕНА НА 13 ОКТОМВРИ ОТ 15:00 ч., ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАНА ОТ Н.В.ПР. МОНС. ПЕТКО ХРИСТОВ –НИКОПОЛСКИ ЕПИСКОП, С ПРОПОВЕДНИК О. ВИЕСЛАВ ПИЖИО - ПРОВИНЦИАЛЕН НАСТОЯТЕЛ. СЛЕД ОБЩАТА МОЛИТВА ЩЕ ИМА КАКТО И НА СКРОМНА ФРАНЦИСКАНСКА ВЕЧЕРЯ. 
  1. Всяка неделя от 19:00 ч. ще се провежда курс по пияно, който води нашия органист Теодор. Желаещите нека да се свържат с енорийския свещеник.

  

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица!

 о. Венци Николов OFMConv.