--1310-JPEG

 1. През настоящата седмица честваме следните литургични възпоминания и празници:
 • четвъртък, 13.09 – Фатимска набожност
 • петък, 14.09 – Въздвижение на Светия Кръст, Кръстовден, празник
 • събота, 15.09 – Скръбна Божия Майка, възпоминание, храмов празник в Царев брод 
 1. През изминалата седмица успяхме да монтираме новия триптих в главния олтар. Произведението на изкуството е предназначено за религиозния култ и все още не е още завършено. Даренията от нашата енория за новия триптих в главния олтар възлизат на 800 лв. Благославянето му ще се проведе НА ТЪРЖЕСТВЕНА СВЕТА ЕВХАРИСТИЯ, КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ОТСЛУЖЕНА НА 13 ОКТОМВРИ ОТ 15:00 ч., ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАНА ОТ Н.В.ПР. МОНС. ПЕТКО ХРИСТОВ –НИКОПОЛСКИ ЕПИСКОП, С ПРОПОВЕДНИК О. ВИЕСЛАВ ПИЖИО - ПРОВИНЦИАЛЕН НАСТОЯТЕЛ. СЛЕД ОБЩАТА МОЛИТВА ЩЕ ИМА КАКТО И НА СКРОМНА ФРАНЦИСКАНСКА ВЕЧЕРЯ. 
 1. По случай 100-годишнината от възстановяването на независимостта на Република Полша, извънредният и пълномощен посланик на Република Полша Н.Пр. г-н Кшиштоф Крайевски има удоволствието да Ви покани на откриването на документалната изложба „Юзеф Пилсудски – държавник на Полша и Европа” и концерт на общинския хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева със съпровод на оркестъра на Плевенската филхармония на 12 септември 2018 г., сряда, гр. Плевен от 17:30 ч., Художествената галерия „Илия Бешков” и от 19:00 ч. Католическа църква „Дева Мария от Фатима”. 
 1. Понеделник 10 септември от 18:30 ч. ще почистваме двора на църквата. Който желае може да се включи в тази дейност. 
 1. По повод започването на учебната и пасторална година на 15 септември от 19:00 ч. ще се проведе сесия на енорийския съвет. Обръщам се с призив към всички членове да намерят свободно време и да участват с желание. 
 1. На 16 септември, неделя, на литургията от 11:00 ч. желаем да открием новата учебна и пасторална година. Във връзка с това каним всички учащи и свързани с възпитателния процес за специален благослов за тях и ученическите помагала. 
 1. Също така, започвайки от 16 септември всяка неделя от 19:00 ч. ще се провежда комбиниран курс по пиано и пеене, който ще се води от нашия органист Теодор. Ще има възможност за евентуално удвояване или утрояване на седмичните часове в зависимост от нагласата на участниците в курса. Желаещите нека да се свържат с енорийския свещеник. Таксата за участие ще бъде съобщена своевременно. 
 1. На всички отпочиващи в морските курорти или планински дестинации, зад граница или в страната пожелаваме приятна и плодотворна почивка!  

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица!

 о. Венци Николов OFMConv.