1. През настоящата седмица честваме следните литургични празници и възпоминания:

- 31.07 – вторник – св. Игнатий от Лойола, свещ;

- 1.08 – сряда – св. Алфонс Мария де‘Лигуори, еп. и ц.уч;

- 2.08 – четвъртък – Дева Мария на Ангелите, тържество

- 4.08 – събота – св. Иван Мария Виане, свещ. 

  1. Днес ще изпратим доброволците от Полша, младежи, между 20 и 30 г., които пребиваваха в нашата енория две седмици. Помагаха в пастирската дейност, както и в ремонтните и почистващите дейности. Благодарим им от сърце за всичко и очакваме догодина отново да се срещнем. Благодарим и на о. Марчин Дембовски, един от организаторите на доброволците. 
  1. В сряда от 18:00 ч. бихме искали да поканим всички на обожаване на Светото Причастие и изповед, като духовна подготовка за тържеството в четвъртък. 
  1. През настоящата седмица честваме дни на духовно обновление: Първи четвъртък, петък и събота на месеца. В събота ще отслужим фатимската набожност и разменим тайните на Живата броеница. 
  1. За всички семейства, които са записани с деца на море в Бургас при отците капуцини от 7 до 12 август, ще се проведе среща на 2 август (четвъртък) след св. литургия.

На 18 август /събота/ от 17:00 ч. ще сключат свещен брачен съюз Ирена Петрова и Ивайло Кънчев от Плевен. Ако някой знае причина този брак да не се състои, нека да уведоми енорийския свещеник.

  

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица!

  

о. Венци Николов OFMConv.