krew

 

 

  1. През настоящата седмица честваме следните литургични празници и възпоминания:

Вторник, 5.06, св. Бонифацйи еп.м., възп.

Четвъртък, 8.06, Тържество на Пресветото Сърце Исусово

Петък, 9.06, Непорочно Сърце Мариино, възп. 

  1. Целият месец юни е посветен на Пресветото Сърце Исусово и поради тази причина ще отслужваме набожност след всяка вечерна литургия. 
  1. Призоваваме записаните за поклонничеството до Светите земи през октомври да се ориентират към внасяне на следващата парична вноска за пътуването. 
  1. Напомняме на всички семейства, че организираме почивка с деца на море в Бургас при отците капуцини от 7 до 12 август. Желаещите да се запишат при енорийския свещеник. 
  1. В дните 5-6 юни в нашия манастир в гр. Раковски ще се проведе годишна среща на богопосветените, в която ще вземе и нашата монашеска общност. Поради тази причина в тези дни – вторник и сряда няма да има света литургия. 
  1. Идната неделя от 16:00 ч. ще сключат свещен брачен съюз Явор Атанасов от София и Ралица Боянова Банкова от Плевен. Ако някой знае причина този брак да не се състои, моля да уведоми енорийския свещеник. 
  1. Днес о. Ярослав М. Барткиевич чества своя рожден ден, затова заедно с децата и семействата, каним всички на скромна почерпка в двора на църквата след литургията от 11:00 ч. и от 18:00 ч. 
  1. От тази неделя в продължение на три седмици църковните служби ще се извършват в залата под църквата. 

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица!

 

 

 

о. Венци Николов OFMConv.