trojcarublow02

 1. Утре от 10:00 ч. в с. Асеново започва тържествена литургия по случай храмовия празник на енорията – Пресвета Троица. Ще председателства Н.В.Пр. монс. Петко Христов, а проповедник е о. Артур Хелстовски от манастира ни в Раковски. 
 1. На 21 май - понеделник, ни гостуваха поклонници от Раковски, начело с о. Димитър Димитров и с. Елка Станева, както и всички салезиани на Дон Боско. 
 1. На 22 май - вторник, нашата енория бе домакин на национална среща на Каритас. 
 1. Вчера 26 май във Велико Търново се проведе международна научна конференция на тема: Християнските корени на Европа. Имаше представители от нашата енория. 
 1. Месец май е посветен на Дева Мария. Затова всеки ден след вечерната литургия отслужваме майска набожност. 
 1. Призоваваме записаните за поклонничеството до Светите земи през октомври да се ориентират към внасяне на следващата парична вноска за пътуването. 
 1. Напомняме на всички семейства, че организираме почивка с деца на море в Бургас при отците капуцини от 7 до 12 август. Желаещите да се запишат при енорийския свещеник. 
 1. От вторник 28 май църковните служби ще се извършват в залата под църквата. 
 1. В сряда започваме Деветница в чест на Пресветото Сърце Исусово. 
 1. През настоящата седмица честваме дни на духовно обновление: Първи четвъртък, Първи петък и Първа събота от месеца. В събота ще сменяме тайните от Живата броеница. 
 1. На 1 юни е световен ден на детето, който бихме искали да отбележим в нашата енория на 3 юни след светата литургия от 11:00 ч. 
 1. На 2 юни събота в село Ореш ще се проведе фолклорен събор. Програмата е изложена пред църквата. Желаещите да участват нека да уведомят енорийския свещеник. 
 1. Идната неделя честваме Тяло и Кръв Христови с шествие извън църквата. Също така в този ден о. Ярослав М. Барткиевич чества своя рожден ден, затова заедно с децата и семействата, каним всички на скромна почерпка в двора на църквата след литургията от 11:00 ч. 

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица! 

о. Венци Николов OFMConv.