papa---03

  1. През настоящата седмица честваме следните литургични празници:  10 май ще се чества храмовия празник на енория Видин - Възнесение Господне, което при нас ще се чества идната неделя на 13 май. 
  1. Миропомазанието и Първото причастие в нашата енория ще се проведат на 24 юни, на тържеството Рождението на Свети Иван Кръстител. 
  1. По случай храмовия празник на 12 май в четвъртък 10 май след литургията в 18:00 ч. ще организираме бригада за почистване на вертикалната планировка около църквата. 
  1. Месец май е посветен по особен начин на Дева Мария. Нека да желаем да вземаме участие в майската набожност, която провеждаме всяка вечер след светата литургия. 
  1. Вчера отпразнувахме Първа събота на месеца и смяна на тайните на Живата броеница. Новият ред можем да намерим на таблото при сакръстията и във фейсбук в групата на енорията. Който има фейсбук и желае да се включи в тази група: енориа Дева Мария от Фатима”, нека просто ми прати заявка. 
  1. Във връзка с концерта на 11 май - петък от 19:00 ч., литургията в този ден ще бъде отслужена от 10:00 ч. 
  1. Непосредствено след светата литургия днес от 11:00 ч. каня всички на кафе в двора на църквата, както и да разделим задълженията за празника на 12 май. 

На всички пожелаваме приятна и благодатна седмица!

 

о. Венци Николов OFMConv.