2966489912838080317223615958565449468054323o

  1. Организираме епархийно поклонничество за младежи и катехисти до Никополис ад Иструм и енория „Блажена Дева Мария на броеницата”, гр. Велико Търново на 14 април 2018 г., във връзка със 370-год. от основаването на епархията ни. Ще се пътува с автобус. Таксата за участие е 10 лв., в това число за пътни и за храна. 
  1. Който желае може да с е включи в посещението на защитения дом в Сторгозия през настоящата седмица. 
  1. Благодарим на всички за помощта в подготовката за пасхалните тържества, по особен начин на хористите, на министрантите и на тези, които помогнаха за почистване на терена около църквата. 
  1. На Светли Понеделник литургията ще се отслужи от 18:00 ч., а във вторник няма да има литургия. 
  1. Също така тази седмица в октавата на Възкресение Христово честваме дни на духовно обновление: Първи Четвъртък, Първи Петък и Първа Събота от месеца. Понеже петък се пада в октавата на Пасха, можем а не постим в този ден. 
  1. Идната неделя е неделята на Божието Милосърдие. Исус казва на св. Фаустина следното: “Желая този празник да бъде убежище на всички души, а особено грешните. В този ден ще излея цяло море от благоволение върху душите, които ще се приближат до извора на Моето Милосърдие. Душата, която в този ден се изповяда и причести, ще получи пълно опрощение на наказанието за греховете си. В този ден ще са отворени всички извори на Моята милост. Желая празникът да се чества в първата неделя след Великден. Хората няма да познаят утеха, докато не се обърнат към моето Милосърдие“. Светият Отец Папа Йоан Павел II през 2004 г. обяви официално да се чества Празникът на Божието Милосърдие в неделя след Великден (Втора Пасхална Неделя).

 

Програмата за идната неделя ще е следната:

10:30 - Броеница на Божието Мил.

11:00 - Евхаристия

12:00 - Катехизис за всички. Цитати от Дневника на св, Фаустина и начин на молене на броеницата на Б.М. (възможност за изповед, за да получим пълна индулгенция).

  

о. Венци Николов OFMConv.