ПРОГРАМА ЗА ВЕЛИКАТА СЕДМИЦА

  

ВЕЛИКИ ПОНЕДЕЛНИК - 18:00 ч

ВЕЛИКИ ВТОРНИК - 18:00 ч.

ВЕЛИКА СРЯДА - 18:00 ч.

 

ПАСХАЛНО ТРИДНЕВИЕ

 ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК - 18:00 ч. - УСТАНОВЯВАНЕ НА ТАЙНСТВАТА ЕВХАРИСТИЯ И СВЕЩЕНСТВО

 ВЕЛИКИ ПЕТЪК - 18:00 ч. - СТРОГ ПОСТ; КРЪСТЕН ПЪТ СЛЕД ВЕЧЕРНАТА ЛИТУРГИЯ; ДЕВЕТНИЦА ПРЕДИ ТЪРЖЕСТВОТО НА БОЖИЕТО МИЛОСЪРДИЕ

 ВЕЛИКА СЪБОТА - 20:00 ч. - БЛАГОСЛАВЯНЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ХРАНИ ПО ВРЕМЕ НА ЛИТУРГИЯТА; ОБОЖАВАНЕ НА СВЕТОТО ПРИЧАСТИЕ СЛЕД ЛИТУРГИЯТА

ВЕЛИКДЕН - ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - 11:00 ч., 17:00 ч., 18:00 ч. - БЛАГОСЛАВЯНЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ХРАНИ ПО ВРЕМЕ НА ЛИТУРГИЯТА

ИЗПОВЕД ПОЛОВИН ЧАС ПРЕДИ ВСЯКА ЛИТУРГИЯ!  

ЕНОРИЙСКИ СЪОБЩЕНИЯ

 Каним всички желаещи и свободни по това време хора, да се включат в подготовката за великденските празници с изграждането на гроба и тъмницата в нашия храм понеделник след светата литургия от 18:00 ч.

Велики Четвъртък ще извършим, както обикновено обреда на измиване на нозете на 12-те Апостоли. За тази цел бихме желали да намерим тези 12 мъже за апостоли. Можем да получим пълна индулгенция за участие в шествието със Светото Причастие до тъмницата и пеене на химна „Пей езико“.

Велики Петък - строг пост - това означава, че през този ден не само, че не трябва да се яде месо, но дори и постна храна може да се яде  един път през деня до насичане и два пъти непълни хранения. Строгият пост е задължителен за всеки, който е достигнал пълнолетие (18 години), до достигането на 60-годишна възраст. Можем да получим пълна индулгенция за обожаване на Светия Крст по време на литургията от 18:00 ч., както и за участие в Кръстния път след литургията. Това е единствения ден през годината, в който църквата не отслужва тайнството Евхаристия.

Велика Събота - тържествената литургия ще отслужим от 20:00 ч. Събираме се както всяка година пред входа на храма, за да благословим пасхалния огън. След литургията призоваваме всеки от вас да участва в подготвеното от нашите младежи обожаване на Светото Причастие, което ще продължи ок. Един час, както всяка година.

Идната неделя е Възкресение Христово. Редът на литургиите е както в неделен ден. Нашите събратя  в християнството - православните и източните църкви, ще празнуват тогава своята Връбница.

Във връзка със 160-год. от явленията в Лурд, в дните 6-7 април организираме епархийно поклонничество за деца и юноши до националното светилище „Дева Мария Лурдска” гр. Пловдив  Ще се пътува с автобус до Пловдив. Таксата за участие е 10 лв., в това число за пътни, за храна и нощувка.

 

На всички пожелаваме плодотворна и благодатна седмица!

О. Венци Николов OFMConv